British Columbia Eyaleti INTERNATIONAL GRADUATES Hakkında

Kanada'da eğitim ve öğrenim hakkında tüm merak ettiklerinizi paylaşacağız. Kanada'da dil eğitimi, Kanada'da İngilizce eğitim, Kanada'da lise, Kanada'da kolej, Kanada'da üniversite, Kanada'da doktora yada yüksek lisans
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

British Columbia Eyaleti INTERNATIONAL GRADUATES Hakkında

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın üyelerimiz merhaba,
Bildiğiniz gibi British Columbia eyaleti kendine ait Göçmenlik proğramının içinde uluslararası öğrenciler içinde yani mezunlar içinde iki adet kategori barındırmaktaydı. Bunlar Eyalet içinde mezun olunan universiteler sonunda bulunacak yada alınacak bir iş teklifi beraberindeki yapılacak kısa adı PNP olarak geçen Provincial Nonimee Program başvuruları idi. Yada BC PNP fakat geçen Mayıs 2010'da yayınlanan doktora ve master öğrencilerine yönelik özellikle pilot proğramı bu programda bazı karışık anlaşılmalara neden olmaktadır. Bu iki durumu birbirinden ayırmak üzere güzelce açıklayalım.
BC PNP başvurularında yabancı mezunlar olarak önümüzde evet iki adet seçeneğimiz bulunmaktadır bunlar;
1- INTERNATIONAL GRADUATES :
Kanada içinde yada BC eyaleti içinde mezun olunmuş mezuniyeti geçerli olan minimum 2 yıllık akademik bir eğitim ve yine mutlaka BC eyaleti içinde kabul edilmiş uzun süreli bir işveren iş teklifine sahip olan kişilere tanınmış olan haktır.(Kendi içinde detayları mevcuttur)
2- INTERNATIONAL POST - GRADUATES PILOT PROJECT :
Mutlaka! BC eyaleti içinde ve kabul edilmiş olan listede belirtilmiş olan eğitim dallarında ve okullarda master ve doktora eğitimlerini yine son 2 yılda yapmış olmak!
Work Permit
Pilot programda iş bulma mecburiyeti aranmadığı için öğrencilerimizde bu iki programda sanki bir - aynı gibi bir yanlış anlaşılma oluyor isim benzerliğinden dolayı ve dolayısı ile mezun olduklarında çalışma izinlerini alarak rahatça iş hayatlarına devam edecekler gibi yanlış bilgilendiriliyorlar. Lütfen bu iki ince ama önemli uyarıyı dikkate alınız.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
Cevapla

“KANADA'DA EĞİTİM” sayfasına dön