Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Kanada göçmenlik başvurusu hakkında temel bilgiler aktaracağız
Cevapla
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

Merhaba,

Ben 2008 yılında self-employed kategorisinden basitleştirilmiş göçmenlik başvurusu yaptım. Üç ay içinde bir mektup aldım içinde bir dosya numarası vardı ve benimle 2 ila 3 yıl içinde iletişime geçeceklerini söylüyorlardı. Bu arada boş durmadım, ingilizcemi geliştirdim, daha doğrusu neredeyse yeniden öğrendim. TOEFL sınavını verdim. Master'ım olmasına rağmen ikinci kez master yapmayı göze alarak bir üniversiteye başvuru yaptım ve kabul edildim. İnternational student olmak için vize başvurusu yaptım ve vizeyi aldım. 2009 Ağustosunda Kanada'ya giriş yaptım. 2010 Ağustosunda göçmenlik işlemlerinin sürmesi için belgelerimi isteyen mektup elime ulaştı. Belgeleri toparlayıp Kasım'da yolladım. Şu anda bekliyorum. Gergin bir bekleyiş tabii bu, burada okumaktayım ve hatta üniversitede part time Teaching Assistant olarak da çalışıyorum. Eh uyum sorunları kısmını da atlattık sanırım bu kadar ayda, yine de insan 'ne olacak? kabul edecekler mi?' diye düşünmeden endişelenmeden duramıyor...

Neyse diyelim ki her şey sırasıyla gidiyor bu durumda bir kaç şey aklımı kurcalıyor:

1- Diyelim ki sağlık muayenesi istediler. Bana Kanada'da bulunduğum şehirde bir doktor gösterecekler mi?

2- Ben zaten Kanada'dayım. Bana yine mi vize verecekler? Pasoportumu Kanada'dan Türkiye'ye mi göndereceğim? Yoksa nasıl olacak? Vize adımını atlayıp başka bir adıma mı geçeceğiz?

3- Eğer interwiew isterlerse beni buradan Ankara'ya çağırmayacaklarını umuyorum. Nasıl olacak bu? Bulunduğum şehirdeki bir immigration office mi yönlendirirler?

4- Ben bir yıldan uzun süredir burada olmama rağmen yine de yeni gelenler için olan bazı hizmetleri alabilir miyim? Eşim için dil kursu gibi örneğin...

5- Bildiğim kadarıyla uluslararası öğrenci olarak burada 18 ayı doldurunca oğlum için çocuk yardımına başvurabiliyorum ki bu bir kaç ay içinde doluyor. Öte yandan eğer göçmen olursam yine aynı süreyi beklemem mi gerekiyor? Yani bu bir 18 ay daha mı beklemem demek olacak? Yoksa göçmenlikten bağımsız olarak bu başvuruyu yapabilecek miyim?

6- Eğer öğrenci vizemi uzatmak isteseydim yenisine başvuru yaptığımda yanıt alana kadar geçerli vizem uzamış sayılıyordu. Ben şimdi uluslararası öğrenciyken göçmenlik başvurusu yaptığımda eğer bu göçmenlik işleri uzarsa yeniden öğrenci vizemi uzatmak için ayrıca başvuru yapmalı mıyım? Yoksa bu işlemler dolayısıyla başka vize başvurusu yapmadan bekleyebilecek miyim?

Belki bu sorular kimisi için saçma ya da basit olabilir ancak benim kafamı kurcalıyorlar. En azından bir kaç tanesi kafamda daha net bir hale gelirse üzerimden bir ağırlık kalkabilir. Biliyorum düz sırayla giden bir göçmenlik hikayesi değil bizimkisi biraz kulağımızı tersten gösterdik ama ne yapalım işte... Bilginiz varsa herhangi bir konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

(Umarım doğru başlık altına açmışımdır konuyu)

kikima
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Kikima merhaba,
Tüm sorularınızdan önce Siz Self Employed Başvurunuzu Kanada içinden mi ? Kanada dışından mı? Yaptınız....
Eğerki Ankara'dan yaptı iseniz;
Siz Self- Employed başvurusu yaptıktan sonra tüm bu anlattığınız statü değişikliklerini Ankara konsolosluğuna bildirdinizmi?
1- XX süresinden itibaren Kanada'da yy Okulunda öğrenci statüsünde olduğunuzu
2- Sabit iletişim adresinizin XX tarihinden itibaren Kanada'daki adresi olduğunu
Bu bildirimleri yapmanız sizin sorularınızı zaten sistem içinde değiştirecektir ve Konsolosluk size yapmanız gerekenleri bildirecektir.

Ayrıca sayın Kikima, burada çok önemli bir karar vermelisiniz. Göçmenlik başvurunuzun devamı mı? Yoksa Universitede ki durumunuzun devamı mı? Yani şuan sizin yapınız şu durumda; ben kendi işimi kurmak istiyorum dediniz ve başvurdunuz...değerlendirme yapılıyor..Aynı zamanda siz ben universitede Master öğrencisi olmak istiyorum diyerek diğer bir statü ile başka bir duruma geçiş yaptınız. Bakın ikisi arasında çok farklı statüsel durum ve başvuru detayı vardır. Yani mutlaka ve mutlaka kendi durumunuzun değişkenlerini ilgili vize ofisinize bildirmeliydiniz. Eğerki siz istenilen belgelerde şuan ki Universite durumunuzu, Kanada durumunuzu ve ikametinizi bildirdiyseniz zaten Ankara konsolosluğu dosyanızı Buffalo ofisine sevk edecektir. Ve Self Employed dosyanız Buffalo ofisi ile irtibat ile devam edecektir.
Bu konuya bir açıklık getirin sonra diğer sorularınızı statünüz netleşince detaylı cevaplayalım.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

Sayın excellans,

Öncelikle çabuk yanıtınız için teşekkür ederim.

Aslında ilk sorunuz çok haklı ve kafa karışıklığımı yaratan da bu zaten. Sonuçta ben başvurumu Türkiye'de iken Türkiye'den yatım ama şu anda başka bir statü ile Kanada'da ikamet ediyorum.

2008'de başvurumu hala Türkiye'de bulunduğum için elbette Ankara'dan yaptım. Daha sonra master eğitimi için gerekli olan öğrenci vizesi başvurumu da haliyle oradan yaptım. Kanada'ya gelip de bir adresim olduktan sonra da onlara bu adresi bildirdim ki belgelerimi isteyen mektubu da bu Kanada'daki adresime gönderebildiler geçen Ağustosta. Bu arada ben buraya ilk geldiğim zaman ''işlemleri buraya almak mümkün müdür?'' diye soruşturdum ve olumsuz yanıt aldım, ''işlemlerinize Ankara'da başladıysanız orada sürdüreceksiniz'' dendi.
Ben Kanada adresimi bildirmeme rağmen Ankara beni Buffola'ya sevk etmedi yani.

Ayrıca belgelerimi toplayıp göndererek başvuruyu sürdürdüğüme göre göçmenlik başvurumun devamını istediğim açık sanıyorumki.


Umarım bu sefer daha açık seçik yazabilmişimdir.
Teşekkürler
En son kikima tarafından Ocak 29, 2011, 1:48 am tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

Bu arada ben öğrenci vizesi için başvuru yaparken daha önceki göçmenlik başvurusu dosyamla ilgili soruları doğru olarak yanıtlamıştım, durumu da açıklamıştım. Yine de öğrenci vizesini verdiler. Yani Ankara'daki Konsolosluğu Kanada'ya gittiğim konusunda bilgilendirmemem diye bir şey söz konusu olamaz ki zaten oradan alıyoruz vizeyi her durumda...

Ben sanatçı olduğum için 'kendi işimi kuracağım' kategorisinden değil de 'Ben bu ülkeye sanatçılığımla katkı sağlarım' kategorisinden değerlendiriliyoruz sanırım. :)
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Kikima merhaba,
Acıklamanız için teşekkürler.
Şimdi sizin Self-Employed başvurunuz için devam edecek prosedür;
Dosyanız Ankara konsolosluğu tarafından incelendikten sonra (İstenilen ve sizin gönderdiğiniz destek evrakları) karar aşamasına geçilecek bu aşamada işte Interview talebi yapılır. Ama bu mutlaka yapılacak diye bir kuralda söz konusu değildir yani elçilik sizin durumunuzu göz önüne alarak ve kabul edilebilirliğinize karar vererek çağırmadan istek yapmadan eğer uygun görülürseniz sizden sağlık raporu almanızı isteyecek. Eğer uygun görülmez iseniz nedeni ve detaylarıyla ilgili mektup alacaksınız. Uygun görüldünüz ve sağlık raporu isteği yapıldı sizde burada yetkili olan doktor yada kurumdan bu kısmı halledip beklediniz. Yine sağlık raporlarınızın sonuclarının Ankara Kanada konsolosluguna intikali ile son aşama olan PR statüsü belirleme kısmına geçeceksiniz. Tüm bunlardan önce aslında olması gereken sizin bu bildirimlerinizi yaptıktan ve hatta çalışmaya başladığınızıda bildirdikten sonra dosyanızın Buffalo'ya sevkini istemeniz sonucu sevk edilmesi idi. Bu sevk sağlık raporu istemi sırasında da yapılabileceği için şimdiden o konu hakkında yorumları saklı tutuyorum.

Şimdi diğer sorularınızı cevaplayalım;

- Başvuru sahibine zaten kimse doktor - kurum göstermiyor, başvuru sahibi bulunduğu- ikamet ettiği yerdeki yetkili doktor-kurum'dan bu adımı kendisi tarafından istendiği zaman (Sizin kategorinizde) gerçekleştirmekle mükelleftir.
- Size bir daha vize verilmeyecek; size sürekli oturma hakkı verilecek (Permanent Resident) Kanada devletinde göçmenlik vizesi diye birşey ne yazık ki yoktur Göçmenlik hakkı ve Geçici ziyaretçi, Turist, İş amaçlı, Öğrenim, Çalışma amaçlı ülkeye giriş - bulunma - çıkış sağlayan izin vizeleri vardır. Bu nedense insanlarımızda yanlış bir tabir olarak kalmıştır.
-Göçmen olduğunuz daha dogrusu Permanent Resident olduğunuz andan itibaren istediğiniz imkanlardan yararlanabilirsiniz. Zaten aslında siz 1,2 yıldır burada olmuş, bulunmuş kısmında değil. Önemli olan PR statüsüne ne zaman katıldığınızdır. Bu sayede sizde dahil olmak üzere eşiniz, evlatlarınız ne haklar ne imkanlar veriliyorsa hepsinden yararlanabilir.
-Evladınız-larınız için bu süreyi beklemenize gerek yoktur. PR olduktan sonra istediğiniz zaman bu başvurunuzu yapabilirsiniz.
- Vize(Giriş-Çıkış vizeniz) için yeniden başvuru yapmanıza gerek yok bu dosya sonuçlanana kadar ülkeden çıkmadan ikamet edebilirsiniz. Fakat diyelimki bu süre içinde çıkmak - geri gelmek ihtiyacı duydunuz ve size verilen giriş - çıkış vizeniz bitiyor-bitmiş o zaman yenisine başvuru yapmak zorundasınız. Study Permit - Bunda ise eğerki bu sürede eğitiminiz bitti ve yeni bir eğitim vs düşünmüyorsanız buna yeniden başvurmanıza gerek yoktur. Ancak diyelimki yeniden bir eğitim düşünüyorsunuz bu permitin uzatılması başvurusu yine yapmalısınız.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

Hmm, anlıyorum. Emeğiniz için teşekkürler. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Kikima,
Ayrıca, Kanada içinde sabit bir tam yıl ikamet sonrası Self Employed başvurunuzu sizde Regular olarak Buffalo ofisinden yapabilirsiniz. Yani Ankara ile yaptığınız başvuruyu cancel edip yeni başvurunuzu Kanada içinden devam ettirebilirsiniz.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

Sayin excellans,

O şekilde başvuru değişikliği yapmayı biz de düşünmüştük ama zaten burada bir yılımız dolmadan Ankara'dan begelerimizi isteyen mektup geldi ve tam o aralar uluslararası öğrencilerin başvuruları ile ilgili kafa karıştıran açıklamalar geldi yok ''eskisi kadar çabuk olmayacak, eskisi kadar kolay olmayacak'' gibi.

Biz de böyle riskli bir durumda her şeyi yeniden başlatacağımıza elimizdeki bu dosyayı sürdürelim dedik. Yani o aşamayı geçtik zaten. Enson gelen mektupda belgelerimiz ellerine geçtikten 4 ila 6 ay içinde iletişime geçeceklerini belirtiyorlardı. Şu anda bu 4-6 ayın iki ayı geçti. Yani bir sonucun 2 ila 4 dört ay uzağındayız, artık herşeyi başa sarmak için geç zaten. Yanlış anlamayın bu kadar işin yüzüp yüzüp sonuna gelmiş olmaktan memnunum. Bir de olumlu haberi duysak da içimiz bir rahat etse... Bakalım hayırlısı...

Yine de düşünmeyi sürdürdüğünüz için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Kikima merhaba,
Biz teşekkür ederiz ne demek, her zaman sadece başvuru dosya vs... değil sonuçta bizlerin yapısı..
Zaten Sayın Kikima, dosya içeriğiniz ve yapısı; mantıklı - doğru karar: olumlu sonuç kararıdır. Yani kalkıpta zaten Kanada'da hali hazırda resmi olarak ikamet ediyor olan birisinin başvurusunun Ankara konsolosluğu tarafından şu yada bu nedenle refuse edilmesi olasılıgı sadece saçmalık olacaktır. Yapılması gereken bizce dosyanızın incelenmesi + saglık raporlarınızın istenmesi + RPRF -Right of Permanent Resident Fee - masraflarının istenmesi(Başlangıcta yatırmadı iseniz-490.00 cad) = COPR - Confirmation of Permanent Resident belgenizin onaylanması..

Bahsettiğiniz gibi süreciniz devam etsin bizleride haberdar ediniz. Hatta özel paylaşım içinde bulunmak ister iseniz e-mail adreslerimizde dahil olmak üzere ulaşınız bizlerde size gerekecek olan adımlar yada yapılması gerekecek olanlar yada olabilmesi gerekenleri paylaşarak bu karmaşık statü yada belirsizlik durumunuzu nihayi sonuca dogru el ele ilerletelim.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
ozgurkiz11
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 25
Kayıt: Ocak 23, 2011, 5:34 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen ozgurkiz11 »

merhaba sayin kikima
measjlarinizdan anladigim kadariyla self employed olarak basvurmususnuz bende dusnuyorum ama acikcasi henuz karara evredmedim hangisi daha dogru yani arastirma asmasindayim ben
size birkac sorum olucak bilgi alabilirsem cok sevinirim
self employed baslica sartlari nelerdir yani self employed iolarak kabul edildikten sonra calsisma sartlari nelerdir mesaela is kolaylikla bulunabi;irmi ben grafik ve moda alinda calsimak istiyorm ama bunun icinde musteri bulmakta zorlanirmiyim ayrica nasil bir vergi sistemi var diyelimki is bulamadim self employed olarak baska bir is yapabilirmiyim?
bana bu konuda bilgi verebilirseniz cok sevinirim
cok teskeurler
iyi calismalar
saygiyla

ozgurkiz11
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

ozgurkiz11 yazdı:merhaba sayin kikima
measjlarinizdan anladigim kadariyla self employed olarak basvurmususnuz bende dusnuyorum ama acikcasi henuz karara evredmedim hangisi daha dogru yani arastirma asmasindayim ben
size birkac sorum olucak bilgi alabilirsem cok sevinirim
self employed baslica sartlari nelerdir yani self employed iolarak kabul edildikten sonra calsisma sartlari nelerdir mesaela is kolaylikla bulunabi;irmi ben grafik ve moda alinda calsimak istiyorm ama bunun icinde musteri bulmakta zorlanirmiyim ayrica nasil bir vergi sistemi var diyelimki is bulamadim self employed olarak baska bir is yapabilirmiyim?
bana bu konuda bilgi verebilirseniz cok sevinirim
cok teskeurler
iyi calismalar
saygiyla

ozgurkiz11
Merhaba Özgürkız11,

Grafik ve moda alanında iş deneyimiz olduğunu varsayıyorum. Self-employed üçlü bir ana başlığın bir ayağı. Bu ana başlık Investors, Enterpreneurs ve Self-employed alt kategorilerini içeriyor. Bunların içeriklerini cic.gc.ca'dan iyice okumanız iyi olur çünkü ben hangi meslek hangisinin altında sayılıyor tam bilmiyorum. Sanatçı ve sporcular uluslararası alanlarda da varlık gösterme durumarı varsa self-employed olarak başvurabiliyorlar. Temel olarak Kanada'ya kültürel katkınız olacağı savını öne sürmiş oluyorsunuz yani. Sizin mesleğinizin hangi kategoriye girdiğini iyice araştırınız. İş bulmak apayrı bir konu bunun için de internette geniş bir arama yapmanızı öneririm. Buraya gelirseniz geldikten sonra işinizle ilgili kurslara gidin belgeler alın kendinizi geliştirin.

Self-employed'da diğer göçmenlik başvuruları gibi bildiğim kadarıyla. Kanada'ya giriş yaptıktan sonra iş arayıp buluyor ve çalışıyorsunuz. Benim bildiğim kadarıyla Permanent residence olarak Kanada'ya giriş yaptıktan sonra bulduğunuz herhangi bir işte çalışabilirsiniz. Gazete dağıtmaktan, kasiyerliğe, çim biçmekten, çevirmenliğe bulabildiğiniz her işte çalışabilirsiniz. Hatta eğer organizasyon yeteneklerinize güveniyorsanız yarı zamanlı beş işte birden çalışabilirsiniz.

Vergiye gelince, eğer büyük bir firmada tam zamanlı olarak çalışmıyorsanız bütün sorumluluk size ait. Ne kadar kazandınız ne kadar harcadınız beyan ediyorsunuz her sene Mart Nisan gibi. Sorumluluk size ait ancak başı boş bir sistem değil, bir kaç ay sonra belgelerinizi isteyebiliyorlar. Belgeyi gösteremezseniz başınız dertte demektir. En son öğrendiğim bir bilgi de gelir gider belgelerini yedi yıla kadar isteyebildikleriymiş.

Umarım yardımcı olabilmişimdir,
kikima.
ozgurkiz11
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 25
Kayıt: Ocak 23, 2011, 5:34 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen ozgurkiz11 »

merhaba sayin kikima
oncelikle degrli bilgileriniz icin tesekurler oldukca aciklayiciydi ama son bir sorum olucak self employed basvurusu sureci ne kadar surdu nerden basvurdunuz sanirim henuz turkiyeden selfempoyed olarak basvuru yapan yok o yuzden sureci merak ediyorum cok surermi acaba ? ayrica slef employed icin iets sinavi na girmek gerekirmi?
cok tesekurler
saygiyla
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Ozgurkız11 merhaba,
Business Class - Yani Investor/Entrepreneur/Self-Employed başvuru klasmanında başvuru sahipleri 35 puanlık yeterlilik testine dahil edilirler bu testte yabancı dil 24 puan katkı puanı katar bu puanı alabilmek içinde başvuru sahipleri ilgili İngilizce yada Fransızca yada her ikisi için aşağıda orjinal açıklamasında da belirtdildiği gibi ispat şartlarını yerine getirmekle yükümlülerdir. Aksi takdirde yabancı dil puanı alamazlar ve yine aksi takdirde yabancı dil bilmedikleri kanaatinde vize görevlisi tarafından olumsuz görüş ile değerlendirilme sonucuna maruz kalma durumunda kalabilirler. Ayrıca yine detaylı yapılan açıklamada denirki kimin ilk dili İngilizce yada Fransızca değil ise yetkili test sonucu sunmasını şiddetle tavsiye ediyoruz, eğer ilk diliniz İngilizce yada Fransızca ise bunu test şeklinde sunmama şansınız bu zaman tavsiye edilir.(Bazı ülkelerde kendi dilleri harici İngilizce yada Fransızca birinci dil eğitim olarak verilir)

Kaynak: http://www.cic.gc.ca
''
Business class applicants: entrepreneurs, self-employed persons :
Proof of Language Proficiency At the time of submission of your application to a Visa Office, you will need to:
•submit language test results from a designated testing agency or
•establish your proficiency through a written explanation and supporting documentation.
CIC strongly advises that if you wish to be awarded points for language ability you provide the results of a language test if English or French is not your first language. Written submissions are only recommended for applicants whose first language is English or French.

-Official Language TestingTake a language proficiency test from a designated testing agency

Steps Action
1 Make an arrangement for testing and pay the test costs. A list of designated testing agencies can be found at: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... esting.asp
2 Submit the assessment results with your application.
Note: When submitting test results, you will have the benefit of knowing how many points you will be awarded before submitting your application.
3 Your test results must not be more than two years old at the time that you submit your application.
Note: Test results will be used as conclusive evidence of your language proficiency.
Providing other written evidence Establish your proficiency levels through a written explanation and supporting documentation
If you believe that you can clearly demonstrate your level of proficiency through a written submission, follow the instructions in the table below.
CIC strongly advises that if you wish to be awarded points for language ability you only choose this option if your first language is English or French.
Steps:
Results:
Your written submission must demonstrate your language proficiency in all four abilities: speaking, listening, reading and writing.
•Your written submission must clearly detail all of the following:
◦Your education and training in English or French,
◦Your work experience in English or French, and
◦Any other contexts in which you may wish to provide details on your use of English or French (such as the language spoken in the home or in social situations).
•Gather documentation which supports the claims made in your submission and submit these documents with your immigration application. Supporting documents should include:
◦Degrees, diplomas, certificates and transcripts of all education completed in English or French,
◦Documentation that supports your work experience in English or French, such as letters from employers, pay stubs, samples of your work, etc., and
◦Any other evidence that proves that you have spent considerable time speaking, listening, reading and writing in an English or French speaking environment.
•A CIC officer will review the evidence you include with your application.
•The officer will assess whether the evidence supports the level of proficiency you claim for each separate ability (speaking, listening, reading and writing).
•CIC officers will not interview you to assess your proficiency levels.
•The evidence you submit must satisfy that your language proficiency for each separate ability corresponds to a benchmark referred to in Canadian Language Benchmarks 2000 for the English language and the Niveaux de compétence linguistique canadiens 2006.
Note: You will not know in advance whether the evidence you submit will satisfy the officer that the level of language proficiency you claim corresponds to the required benchmark. That is why this option is only recommended for those whose first language is English or French.
''
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

ozgurkiz11 yazdı:merhaba sayin kikima
oncelikle degrli bilgileriniz icin tesekurler oldukca aciklayiciydi ama son bir sorum olucak self employed basvurusu sureci ne kadar surdu nerden basvurdunuz sanirim henuz turkiyeden selfempoyed olarak basvuru yapan yok o yuzden sureci merak ediyorum cok surermi acaba ? ayrica slef employed icin iets sinavi na girmek gerekirmi?
cok tesekurler
saygiyla
Merhaba Sayın Özgürkız11,

Dil konusunda aynen Ekselans'ın yazdığı gibidir. Ben IELTS'ye girdim ve test sonuçlarını da belgelermle birlikte gönderdim. Ben basitlerştirilmiş başvuru yaptığım için çabuk başvurdum belge göndermeden. Yanlız belgeleri iki buçuk yıl sonra istediler ve o zaman gönderdim. Eğer baştan belgelerinizi toplayıp bir seferde gönderirseniz süreç farklı işleyebilir, bilemiyorum. Ben yaptım Türkiye'den self employed başvurusu ancak henüz sonuçlanmadı. Evet Ankara Büyükelçiliğinin self employed işlem süreleri ile ilgili istatik yayınlamıyorlar.

rica ederim,
kolay gelsin.
zipincanada
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 26
Kayıt: Haziran 6, 2010, 8:45 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen zipincanada »

Merhaba Arkadaslar,

Ben bu sefer Turkiye'den ayrilmadan basvuru yapmak istiyorum. Herseferinde forumu bastan sona okuyorum ama 6 ay sonra bakmisim sistem degismis, yine elde var sifir durumlari oluyor.

Simdi basvurmak istiyorum. Nereden baslayayim?
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Zipincanada merhaba,
Hangi klasmanda ne için başvuracağınızı belirtip o başlık altında danışırsanız sanırım çok daha kolay hem bizler hemde üyelerimiz size yardımcı olacakdır.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

Geçen hafta mektup geldi. Sanatçılığıma ve o sanat alanındaki öğretmenliğime dair daha çok kanıt belge istiyorlarmış. Kendimi ifade etmekte başarısız olmuşum. Bana 60 gün verdiler kendimi kanıtlamam için.

Ben de şimdi programlar, gazete küpürleri, afişler, ses kayıtları, eser örnekleri, öğrencilerimden profesyonel sanatçı olarak kariyerlerini sürdürenlerden birer mektup ve Türkiye'de çalıştığım üniversiteden (gerçi bunu koymuştum ama yine koyuyorum) orada öğrettiğim sanat derslerini anlatan birer yazı, Kanada'daki ve Türkiye'deki ana sanat dalı proflarımdan birer referans mektubu hazırlıyorum(toplam altı tane olacak).

Bir de niyet mektubu yazacağım Kanada'ya gelirsem şöyle şöyle yapacağım diye ki gerçekten yapmayı planladığım işler için şu anda Kanada'da saygın bir üniversitede iki dönemdir ek dersler alıyorum. Bunların da belgelerini koyacağım(bunları da zaten koymuştum ama neyse) planlarımda ciddi olduğumu göstermek için.

Başka öneriniz var mıdır?
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Kikima merhaba,
Yukarıda düzen ve güzelce saydıklarınız içine eğer var ise Kanada ve Kanada harici Türkiye dışındaki etkinlikleriniz, öğretileriniz, eserleriniz hakkındaki çalışmalardan da örnek, örnekler koyunuz. Ayrıca sunacağınız destek ve performans materyalleri içinde (CD,digital kayıt, kaset vb.) gibi materyaller koymayınız bunları bir web sayfasına upload ediniz yada yayınlayınız ve yine yazacağınız yazmayı düşündüğünüz Niyet mektubunda linklerini veriniz.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

Çabuk yanıtınız için sağolun. Kanada içinde son iki yılda etkinliklerim oldu onların programlarını da koyacağım. Kendi sitemin adresini de göndereceğim zaten ve oraya örneklerlerden alıntılar yüklüyorum.

Kayıt (CD vs.) koymamamı önermenizin özel bir nedeni var mı acaba?
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Kikima merhaba,
Dosyanızı buradan gönderdiğinizde Kurye -Post gümrüklerde içindekiler yüzünden zorluk yaşayabilir ve dosyanız - paketiniz açılmaya maruz kalır bu sırada kkaybolacak bir evrak vs riskine girmeye hiç gerek yok. Ayrıca yine digital ve elektronik malzemelerin Konsolosluklar ve Vize ofislerine alımı ve girişide yine ayrı bir tefarrurat gerektirecektir.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

Merhaba,

Paketimizi yaklaşık bir ay önce gönderdik. İçine CD de koydum ve neyseki sorun çıkmadan teslim alınmış. Göderirken DHL'i kullandım. Biraz pahalı ama hem çabuk gidiyor hem de paketi online izleyebiliyorsunuz. Neyse artık bakalım bekleyeceğiz. Daha önceki mektupların aksine son mektupta '...sizinle şu kadar zamanda iletişim kurarız...' gibisinden bir ibare yer almıyordu. Yani kör uçuşu yapıyoruz bu sefer. Neyse artık bir beklenti içinde olmamaya karar verdim. Paketi gönderdik ve unuttuk diyelim, gelirse sürpriz olacak yani...

kolay gelsin,
kikima...
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Kikima merhaba,
Hayırlısı olsun diyelim artık malum uzun bekleyiş aşamasındasınız. Bir güzel opsiyon size özel dosya durumunuzda hali hazırda Kanada'da oluşunuz nedeni ile diğer Self-employed dosyalarından hızlı sonuca ulaşabilirsiniz. Tabiki Ankara vize ofisi bunu değerlendirirse!!
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

Medikallerimiz geldi. İnanamadım çok çabuk oldu bu. Biz ek belge zarfını 13 Mayıs'a gönderdik. DHL ile gönderdiğimiz için izledim internetten 18'inde ellerine geçti zarf. Şimdi gelen mektuba bakıyorum 24'ünde postaya verilmiş. Ben en az 4-5 ay unutalım bunu diye düşünüyordum halbuki.

Bir hafta sonraya randevu aldık doktordan. Hadi hayırlısı... Umarım ağustos'a kadar biter de bir de öğrenci vizesi yenilemek için para bayılmak zorunda kalmayız...
aragon
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 21
Kayıt: Aralık 14, 2010, 4:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen aragon »

Sayın Kikima gözünüz aydın! Son viraja girmiş durumdasınız siz de artık :) Umarım bir an önce vizenizi alırsınız ve geleceğe dair plan program yapabilirsiniz. Biz sizinle aşağı yukarı aynı dönemde FSW kategorisinden başvurmuştuk. Medikalin ardından 6 ay geçti ancak hala beklemedeyiz.
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

Merhaba aragon, Teşekkürler, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bakalım hayırlısı... :)
Hay allah neden o kadar uzun sürdü acaba sizin vize işleri. Bu forumda ve diğerlerinde araştırdığıma göre medikalleri gönderdikten sonra ortalama 4-5 ayda vizeler geliyor genelde. Bir arayıp sorun bence, gerçi eli kulağındadır bence şimdi... Umarım sizin için de en hayırlısı olsun.
En son kikima tarafından Haziran 12, 2011, 5:20 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
akita
Onursal Üye
Mesajlar: 91
Kayıt: Nisan 19, 2010, 12:26 am

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen akita »

Sn. kikima,

Hayırlı olsun, inşallah herşey gönlünüzce olur. Biz sağlık kontrollerini yaptırdıktan tam 1 ay sonra vizemizi aldık.

Selamlar
ResimResim
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

Teşekkürler akita, biz de öyle olmasını umuyoruz. Yoksa bir de buradaki vizelerimizi yenilemek için bir sürü para bayılmamız gerekecek, mümkünse ondan kaçınmak istiyorum. Neyse :)
aragon
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 21
Kayıt: Aralık 14, 2010, 4:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen aragon »

Sayın Kikima,

Güzel temennilerinizin hemen ardından vizemi almış bulunmaktayım. Eli kulağındadır demiştiniz ya, hakikaten öyleymiş. Umarım sizin başvuru süreciniz de bir an önce olumlu şekilde sonuçlanır.

Sevgi ve saygılarımla,
Aragon
kikima
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 22
Kayıt: Ocak 28, 2011, 8:50 pm

Bir tuhaf göçmenlik başvurusu ve kafamı kurcalayanlar...

Okunmamış mesaj gönderen kikima »

Sayın Aragon,

Kutlarım! Herşey gönlünüzce olsun, umarım ki Kanada size yarasın. Biz de bugün sağlık denetiminden geçtik ailece, Kuzey Amerika'daki bütün raporlar önce Ottawa'ya gidiyormuş son bir yıldır. Yani araya fazladan bir adım eklenmiş oldu ama neyse bekleyeceğiz artık.

Bundan sonraki koşuşturmacanız için kolaylıklar dilerim.

Sağlıcakla gelin,
Kikima
Cevapla

“KANADA GÖÇMENLİK BAŞVURUSU” sayfasına dön