Göçmenliğe Hazırlık

Kanada göçmenlik başvurusu hakkında temel bilgiler aktaracağız
Cevapla
Ustaa
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 1
Kayıt: Ağustos 4, 2014, 1:24 pm

Göçmenliğe Hazırlık

Okunmamış mesaj gönderen Ustaa »

Öncelikle merhaba,

Bir süredir bu forumu takip ediyorum ve konuya çok hakim olduğunuzu ve donanımlı olduğunuzu görmemek elde değil, özellikle Excellans :) Yaklaşık iki aydır Canada göçmenliği ile ilgili bilgiler topluyorum ve hangi programın benim ve nişanlım için daha uygun olduğunu bulmaya çalışıyorum. Bu konuyla alakalı çeşitli danışmanlık şirketleriyle görüştüm ancak bunlar telefon konuşmalarından ileriye gitmedi ve istediğimi alamadım. Ben şuan yüksek lisans eğitimime yeni başlamış bulunmaktayım, nişanlımın ise lisans eğitiminin bitmesine 2 yılı var, yani başvuru sürecine gelebilmemiz için önümüzde en az 3 yıllık bir süre mevcut ( meslek tecrübesini de ekledikten sonra süre 3 yıl oluyor ), biz bu göçmenlik konusunda kesin kararlı olduğumuzdan dolayı bu önümüzdeki 3 yılı tamamiyle göçmenlik için gerekli olan şartları en uygun düzeyde sağlamak için çalışacağız. Şuan ki durumda nişanlımın ingilizce seviyesi üst seviyede, benim ise ortalama üstü denilebilir. Fransızca ise öğrenmeye başladık ve önümüzdeki 3 yıl içinde ortalama üstüne çıkacağımızı düşünüyorum. Ben ziraat mühendisliği tarımsal yapılar ve sulama bölümünden mezun olup, aynı fakültenin tarım ekonomisi bölümünde yüksek lisans yapmaktayım, nişanlım ise ingilizce öğretmenliği bölümünden mezun olacak. Yani demem o ki önümüzdeki 3 yılı tamamen dolu dolu geçirmeyi planlıyoruz ve bu konuda rehberliğinize ihtiyacımız var :)

Sorularım ise şunlar :)

1- Çoğu üniversite öğrencisinin olduğu gibi bizimde devletten aldığımız öğrenim kredisi borçlarımız bulunmakta. Başvuru sürecinde bu borçlar bize eksi puan getirir mi? Veya herhangi bir bankaya olan borcumuz bize eksi puan getirir mi?

2- Ben ziraat mühendisliği tarımsal yapılar ve sulama bölümünden mezun olmuş durumdayım, yükseklisans sonrası tarım ekonomisi uzmanlık alanımı kullanarak, açılacak mesleklerden ekonomi temelli mesleklere dahil olabiliyor muyum? Yoksa yalnızca bu uzmanlık alanına mı dahil oluyorum? ( aynı durum tarımsal yapılar yani inşaat vs. için de geçerli )

3- Geçenlerde bir arkadaşımla bu konuyu konuştuğumda, Türkiye içerisinde bulunan sosyal hizmetlere, yardım kampanyalarına vs gönüllü olarak katılmanın başvuru sürecinde ekstra puan getireceğinden bahsetti, bunun doğruluk payı var mı?

4- Self employed programı için bulunacak olan iş mutlaka kendi mezun olduğumuz bölümümüzle alakalı mı olmalı yoksa herhangi bir iş bulup karşılıklı olarak anlaşılabiliniyor mu?

5- Eğer self employed programına dahil olamayıp normal FSW programına dahil olursak, Canada'ya vardıktan sonra oradaki temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için hesabımızda göstermemiz gereken para ne kadar olmalıdır? Veya bu miktar Türkiye'deki mal varlıkları teminat gösterilerek kaldırılamaz mı?


Şuan için kafamda olan sorular bunlar, biz bu göçmenliği huzurlu bir hayat ve çocuk veya çocuklarımızın geleceğini düşünerek yapmak istiyoruz. Bu nedenle bu soruların cevapları sonucunda %100 o yönde bir hayat kurup önümüzdeki 3 yılı bu şekilde geçirmek istiyoruz.

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim,
İyi günler.
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Göçmenliğe Hazırlık

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Ustaa merhaba,
Sorularınıza sizin sıraladıgınız şekilde kısa ve net cevap verelim;

1- Hayır, bu durumunuz başvurunuzda bir etki yapmyacaktır.
2- Mezuniyetiniz ile beraber ve hatta mümkünse önceside profesyonel hayata başlamaya ve özellikle Insaat alanında yöneticilik vs gibi pozisyonlarda kariyer yapma hedefiniz olsun.
3- Tabiki hayır, ama iyilik yapmak istiyorsanız tabiki yapınız.
4- Self Employed - anlamı karıştırılmasın. Buradaki tabir kişinin kendine ait bir işi ve bu iş üstünden gelir elde etmesi anlamındadır. ( Şahıs şirketi, atlet, sanatcı vs vs ....)
5- Bekar bir birey için minimum $17,000 CAD ve üzeri (mal varlıgı + nakit) gösterilmelidir.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
Cevapla

“KANADA GÖÇMENLİK BAŞVURUSU” sayfasına dön