KANADA 2012/GOCMENLIK BASVURUSUNDA DUSUNULEN YENILIKLER

Kanada hakkında, ''BizveKanada'' hakkında duyurular, önemli notlar, gelişmeler, eğitim ve iş alanlarında tavsiye etkinlikleri paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

KANADA 2012/GOCMENLIK BASVURUSUNDA DUSUNULEN YENILIKLER

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Üyelerimiz merhaba,
Son günlerde Federal Skilled Worker - Kalifiye personel-işçi göçmenlik klasmanında istenilen meslek kotalarının hızlıca dolması ve daha evvel listede olan mesleklerin çıkarılması her sene olduğu gibi yine Haziran 30-1 Temmuz 2012 tarihini beklentiler ve ümitlere taşımakta.

Tüm başvuru yapacak yada yapmak isteyenlerin aklında şu sorular beliriyor: Acaba yeni meslekler eklenecek mi? Acaba başvuru kurallarında değişiklik olacak mı? Forumu takip eden üyelerimiz hatırlayacaklardır, daha evvel sizlere aylar evvelinden taslagı hazırlanmış yenilenen bir FSW başvuru sisteminden bahsetmiştik. Şuan açıklıkla söyleyebiliriz ki 2012 FSW kriterleri daha evvel size bildirdiğimiz şekilde 30 Haziran - 1Temmuz döneminde 90% değişecektir.

Evet, hatta 90% oranı her geçen gün muhalefet, iş veren, eğitim kurumları, sistem yapıcılarının hükümete baskıları sonucu ne yazıkki 100% bir değişim gerekliliğine gitmektedir. Kısaca bu değişimde ne olacak neler yeni başvuru sahiplerini bekliyor başlıklar halinde yine sizlere hatırlatım.

1- YAŞ - Oranı : Halen 21 - 49 yaş arası başvuru sahipleri puan değerlendirmelerinde ( 10 ) tam puan alırken, yeni düzenlemede bu oran 35 yaş limiti ( 12 )tam puan alacak 35 yaş üstü ise kademeli olarak puan kaybedecek.

AMAC: Daha genc kalifiye başvuru sahiplerinin ülkeye adaptasyonu

2- YABANCI DIL: Halen bildiginiz gibi iki ana dil Ingilizce ( 16 ) Fransızca ( 8 ) puan katsayısı veriyor. Yeni düzenlemede Ingilizce katsayı azami puanı ( 20 ) olarak belirlenecek. Fakat yabancı dil kıstasında önemli bir değişiklik gelecek buda meslek sahiplerinin mesleklerinin değerine göre IELTS sınav sonuçlarının alınması durumu ( Yani bir Doktor - örnek: Minimum 7.0 ortalama, Bir Aşçı minimum 5.5 ortalama gibi)

AMAC: Meslek sahiplerinin ülke içine iştirakleri sonrasında mesleklerini icra etme ve mesleki denklik konularında yabancı dil adaptasyonu yüzünden sorun yaşamamaları, yabancı dil mutlak kullanım gerektirmeyen meslek sahiplerinin ise bu kıstas altında magdur kalmamalarını saglamak.

3- Eğitim : Kalifiye Personel : Bildiğiniz gibi eğitim puanlama sistemi toplam eğitim yılı ve kazanılmış olan diploma - mezuniyet üzerinden katsayı puanı vermekte. Yeni yapılanmada ticari eğitim alan - ticari onaya sahip olan ( Usta, Cırak, Teknisyen, Muhasebe, Meslek Lisesi mezun vs.) başvuru sahipleri şuandaki sistemde istenilen toplam eğitim yılı totalini karşılayamadıkları için puan kaybediyorlardı. Bu gruba mensup başvuru sahiplerinin gerekli toplam eğitim yılları tekrar düzenlenerek onların bu alandan daha fazla puan almaları sağglanacak.

AMAC: Ticari eğitim alan kişilerin eğitimlerinin ulkeden ulkeye değişmesi sonucu arada yapılan bir haksız puanlama kaybı oluyordu. Yeni yapılacak değişiklik ile bu kişiler kendi branşlarındaki eğitimleri ve Kanada ile olan geçerlikleri ( Eğer başvuru sahibi gelmeden sahip oldugu mesleki eğitimleri Kanada'da tanınır hale getirmiş ise) Universite mezunları ile aynı değerde puan ve puanlara sahip olacaktır.

4- Mesleki Deneyim: Bilindiği gibi şuanki sistemde mesleki deneyim maksimum puanı ( 21 ). Yeni yapılacak düzenlemede bu tavan puan ( 15 ) puana düşürülecek ve bu tavan puanı kazanmak için gerekli olan minimum çalışma yıl sayısıda artırılacak tahmin edilen yapı 5 yıl üstü yada 7 yıl üstü ( Şuanki sistemde tavan puanı 4 yıl ve üzeri mesleki deneyim sahipleri almaktadır.)

AMAC: Daha fazla mesleki deneyime sahip olan kişi ile kendisinden az mesleki deneyime sahip olan arasındaki haksız rekabeti gidermek.

5- AEO- Kanada'dan Resmi İş teklifi sahipleri: Hali hazırda bu sektorde verilen ( 10 ) tam puan yeni yapılanmada ( 15 ) puana çıkarılacaktır.

AMAC: İş garantisi sahibi olan başvuru sahibini toplam yeterlilik puanına çabuk ulşaması ve teklif edilen işe - göreve hemen başlaması

6- Eşlerin Eğitim ve Yabancı Dil bilgisi : KESIN BIR YAPI YOKTUR HALA TASLAK HALINDEDIR: Şuanki yapıda başvuru sahibinin eşi sadece sahibi oldugu eğitim üzerinden başvuru sahibine puan kazandırmaktadır. Olası düşünülen taslak halindeki yapıda ise eşlerinde yabancı dil bilgisi ispatı ve bunun ile alakalı puan değerlendirilmesi.

Istenilen AMAC: Ailelerin birey olarak Kanada içinde adaptasyonlarının hızlandırılması.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

KANADA 2012/GOCMENLIK BASVURUSUNDA DUSUNULEN YENILIKLER

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Uyelerimiz, dostlarımız ve arkadaşlarımız merhaba,
Daha evvel sizlere bildirdiğimiz Kanada Kalifiye Personel / Federal Skilled Worker programındaki yapılması düşünülen değişikller hakkında, Vatandaşlık, Göçmenlik ve Çok Kültürlülük Bakanı sayın Mr. Jason Kenney'in Saskatchewan parlomentosunda yaptıgı 29.02.2012 tarihli konuşması ile bir kaç ay içinde değişikliklerin yürürlüğe geçeceğini belirtmiştir. Böylece daha evvel sizlerlede detaylarını verdiğimiz değişikliğin yeni dönem yani 30 Haziran - 1 Temmuz 2012 tarihinde açıklanması en yetkili ağızdanda açıklanarak bir nevi tasdiklenmiştir.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
Cevapla

“BIZ VE KANADA HAKKINDA DUYURULAR” sayfasına dön